21-11-08

Pescado a la sal

Allé hup, op aanvraag van de Buurvrouw van Swa en Lady Rosita, die altijd zo trouw reageert op mijn gezever : de bereidingswijze in Cadiz van een Lubina of een Bream (op de foto). Ga in uw tuin wat kruiden uit de grond staan rukken. Meng gedroogde tijm, oregano, rozemarijn en marjolein, peterselie, haksel dat in flarden en prop dat in de vis zijn buik. Ik hoop dat u eerst de darmen verwijderde. Verpak de vis in een kilo zeer grof zeezout. In Cadiz is dat spotgoedkoop, ze hebben daar namelijk nog Salinas. Hier in België zal u daarvoor zo'n paar honderd liter zeewater moeten koken, vrees ik. U moet er op kloppen, zodat het zout goed aansluit. Steek dat allemaal op 200 graden in een voorverwarmde oven voor een goed half uur. Beitel de vis achteraf uit de harde zoutkorst: pescado a la sal, origineel Andalousisch recept. Smakelijk!

bream zout jacoja

18:53 Gepost door jacoja in Psychodelie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Nu mag ik toch voor één keer zeggen dat ge... nen hele brave mens zijt!
Het ziet er indd. heel lekker uit!
Spijtig dat ik het niet kan proeven.
Merci!
Een fijn weekend :-)

Gepost door: De buurvrouw | 21-11-08

Mmm ... Jaco ... het ziet er lekker uit :-) 26-09-2004 ...Moest je zeveren, zou ik dan zo lang blijven komen zijn?
Fijn weekend voor jullie.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 22-11-08

Een goe visje. Misschien kunnen we dit maandag serveren aan den inspecteurs... of net nie! Gedomme... een moeilijke twijfel!

Gepost door: Djo | 22-11-08

Hebde gij d er zo eentje meegebracht. Ik heb wel zin in zo'n lubina op traditionele wijze.

Gepost door: yapede | 25-11-08

Zo'n vis !!!Zoveel lekkers dat er is: Daar hoort een Leffe bij.
Groeten,
Herbert.

Gepost door: Herbert | 30-11-08

De commentaren zijn gesloten.